Rekviziti za fotografisanje

Da li i šta treba pripremiti za fotografisanje? Da li su potrebni neki posebni rekviziti? Da li trebate za svoje prvo fotografisanje obezbijediti neke posebne kapice, trakice, krpice…?

Na sva ova pitanja potražite odgovor u nastavku ovog posta.

Rekviziti za fotografisanje vrlo su mi važni u procesu kreiranja mojih fotografija. Jedna od čestih pitanja koja roditelja novorođenčeta imaju upravo su vezana za rekvizite. Interesuju se da li imaju obavezu da ih  pripreme ili ću ih doneti sa sobom. Na samo fotografisanje dolazim sa punom torbom rekvizita. Prilagođeni su zavisno da li je mrvica dječak ili djevojčica.

Pored potpunog uživanja u jedinstvenom druženju sa bebicama, fotografisanju, obradi i radu na  fotografijama, posebno zadovoljstvo predstavlja mi  pomno osmišljavanje i pripreme rekvizita, te smišljanje novih ideja za fotografisanje.

Većinu  rekvizita pripremam i osmišljam sama.

U posljednjem vremenu počinju mi se javljati kreativci kojima se sviđa moj rad. Iskazali su želju  da njihove kreacije upotpune moje fotografije novorođenčadi. Zbog toga sam posebno sretna.

Na mom Instagram profilu možete se upoznati s domaćim brendovima i kreativcem s kojim rado sarađujem.

Naravno, nekada roditelji imaju neke posebne želje. Uvjek sam sretna zbog toga. Zaista se potrudim da im te želje ispunim. Ipak, maleni maneketi određuju sam tok fotografisanja, pa je neophodno osluškivati njihove želje i mogućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *