Idealan period za fotografisanje novorođenčeta

Jedno od čestih pitanja je: kad je pravo vrijeme za fotografisanje novorođenčeta?

Idealno period za fotografisanje novorođenčeta je od 5-20.dana bebinog života.

Naravno, sve je vrlo individualno. Kod novorođenčadi koja su se rodila krupnija i razvijenija taj idealni period je kraći. Kod sitnija bebica taj period je nešto duži.

Bebica dolaskom na svijet, u dom svojih roditelja donosi mnoge promjene. Taj period u kojem se vaša bebica zove novorođenčetom vrlo brzo prođe. Prilagođavanje na bebicu i novi ritam života, nerijetko je zahtjevan zadatak za mlade roditelje. Idealno bi bilo da roditelji naprave neki popis aktivnosti koji žele da realizuju sa svojim zlatom koje uskoro treba da stigne.  Na taj način će umanjiti stres, na vrijeme planirati i pripremati se i prije nege što se bebica rodi. Ako roditelji odluče da je bilježenje uspomena i fotografisanje ono što žele, obavezno neka ga stave na svoj popis aktivnosti. Večina mojih klijenata to zna, te mi se mame obično jave pred kraj trudnoće. Tada se okvirno dogovorimo  za datum. Kada mrvica stigne na svijet, roditelji se jave i preciziramo termin fotografisanja. 

Najbolje je fotografisanje obaviti najkasnije u prvih 28. dana bebinog života. Naravno, mrvice se mogu fotografisati uvijek, ali ako želite bajkovite fotografije koje možete vidjeti u mojoj galeriji onda je važno da to isplanirate i obavite što prije. period

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *